GreenHouse  | English   
             
  בית  >מוצרי השקיה לגינון  >מידע מקצועי בנושאי גינון
  טפטוף והמטרה
  מוצרי השקיה לגינון
  גינון ציבורי
  גינון פרטי
  מידע מקצועי בנושאי גינון
  פתרונות מים ותשתיות
  תכנון ואגרונומיה
  חממות ובתי צמיחה
  דרושים
 
טיפים להשקיה ירוקה וחסכונית

חורף 2007/8 היה חורף שחון במיוחד והשפעתו על משק המים גדולה. רשות המים מקצצת במים ובמקביל מעלה את מחירי המים לצרכנים הפרטיים במידה ניכרת. הרצון להמשיך לחיות בסביבה ירוקה בייחוד בארץ חצי מדברית כמו ישראל חייב להיות משולב עם הקפדה על חסכון במים בהשקיית הגינה הפרטית. עם מעט תשומת לב והרבה רצון נוכל לחסוך מים למדינה, כסף לכיס ונעבור את הקיץ בגינה ירוקה ופורחת.

 

  1. מומלץ להפחית את משך ההשקיה ב- 20%, בכל שיטות ההשקיה בגינה.
  2. יש להתאים את ההשקיה לסוג הקרקע. בקרקע כבדה ניתן להקטין את כמויות המים.
    בקרקע חולית מומלץ לפצל את ההשקיה למנות קטנות ולא למנת מים אחת גדולה היות והמים יחלחלו אל מתחת לבית השורשים ויאבדו. 
  3. להשקות על פי הנחיות ההתאדות החודשית של רשות המים. ניתן לקבל את הפרטים באתר רשות המים.
  4. בהשקיית מדשאות יש להקפיד על הכללים הבאים:
      1. השקיה רק בשעות ללא רוח.
      2. התאמת פיות הממטירים לקטעים של השקיה מלאה או גיזרתית
      3. לבדוק שהממטירים עומדים אנכית
      4. לבדוק שהממטיר עולה מספיק גבוה, כך שהדשא אינו מפריע לסילון המים.
      5. יעילותם של מתזי הגיחה (הסטטיים) נמוכה ולכן מומלץ להחליפם במתזים יעילים יותר.
  5. בהשקיית מדשאות קטנות מומלץ לעבור לטפטוף טמון ולחסוך בכך כמויות מים גדולות (המעבר לטפטוף טמון מחייב תכנון קפדני וביצוע קפדני על ידי קבלנים או משתלות שעברו הכשרה מתאימה בנושא).
  6. השקיית שיחים, פרחי עונה ועצים מומלצת על ידי טפטפות מווסתות בלבד. טפטוף מווסת אינו מושפע מעלייה או ירידת לחץ ויוציא את כמות המים המדויקת.
  7. מומלץ להתקין בקרי השקיה המאפשרים שליטה על ההשקיה למניעת בזבוז מים.
  8. מומלץ להתקין ווסת לחץ בראש המערכת כדי לשלוט על רמת לחצים אחידה לאורך מהלך ההשקיה. הדבר בא לביטוי בעיקר בהמטרה.
  9. מומלץ לבדוק את מערכת ההשקיה ולתקן נזילות. כל נזילה גורמת לאיבוד של עשרות ליטרים המצטברים בסוף השנה למאות מ"ק מים שניתן לחסוך.
  10. מומלץ לפזר חיפוי על הקרקע למניעת התאדות המים לאחר סיום ההשקיה. החיפוי יכול להיות שבבי עץ או כל חיפוי אחר.

חזרה למאמר קודם
  
 
שלח לחבר חזרה לראש הדף גירסה להדפסה
Copyright © 2008 by NETAFIM created by CONSIST